5 predivnih izleta Lošinjem – 5 stilova i vrsta doživljaja

Na tragu najbolje tradicije avanturističkog turizma i u duhu modernog, luksuznog i ugodnog putovanja priredili smo vam pet različitih izleta koja će vam Lošinj i naš arhipelag približiti iz pet različitih perspektiva.

Ako želite osjetiti more, vjetar i ljepotu jedrenja na posve tradicionalan način

Jedrilica Catriona prilika je da upijete svu ljepotu nepregledne ljepote lošinjskog mora i naučite krotiti vjetar u njezinim jedrima. Baš kao nekad. Ovo predivno iskustvo će vas osvježiti, staviti pred neke nove izazove i odmoriti dušu i tijelo. Ako niste isprobali jedriti, svakako probajte s nama! Znate kako su govorili stari Rimljani – Navigare necesse est, vivere no nest necesse. Ploviti se mora, živjeti je opcionalno. Tko je makar jednom jedrio, razumjet će.

izlet-4

Jedrilica Catriona

Ako želite osjetiti brzinu glisera i uroniti u neke skrivene plaže, otkriti ljepotu lošinjskih obalnih špilja

Lošinj ima iznimno razvedenu i raznoliku obalu. Skriveni žalići okruženi makijom ili trstikom, divlji osjećaj koji ponegdje sliči na tropske rajeve, a negdje odiše čistim Mediteranom idealno je osvježenje i savršen setting za neke najbolje fotke s putovanja. Uz skrivene plaže i čarobno lijepu Plavu grotu ili čarobnu plažu Lubenice ovaj izlet oduševljava i samim putovanjem. Brzina glisera, mirisi i boje mora, vjetar na licu i u kosi za potpun doživljaj ljetne radosti.

izlet-7

Jeanneau Cap Camarat

Ako volite planine, divne poglede i uživate voziti se u jeepu

Na Osoršćicu se možete popeti i pješke, ali mi vam predlažemo da krenete s nama, jeepom, i proživite mediteransku safari-style avanturu. Lavova i tigrova nema, ali pogled koji ćete vidjeti je apsolutno fenomenalan, a put kroz makiju i mediteransko bilje obiluje ljepotom pogleda i mirisa koje ćete dugo pamtiti. Kažu da s Osoršćice puca najljepši pogled Kvarnera. Mi se slažemo.

izlet-6

Island Jeep Adventure

Ako vas zanima što sve nudi lošinjska kultura

Krenite na ugodan obilazak kulturnog blaga i muzeja Lošinja uz privatnog vodiča – s kulminacijom u svjetski poznatom Muzeju Apoksiomena. Samo jedna skulptura – antički brončani kip Apoksiomena, pronađen 1996. u lošinjskom arhipelagu, kulturna i umjetnička senzacija dovoljna je za nezaboravni doživljaj u jednom od najinovativnijih svjetskih muzeja. Pogledajte i našu sakralnu arhitekturu, upoznajte povijesni gradić Osor i impresivnu povijest lošinjskog pomorstva. Na kraju saberite dojmove uz ukusan gastronomski doživljaj.

izlet-5

Muzej Apoksiomena

I na kraju – budite s djecom, budite dijete i zabavite se s gusarima

Istina je da su gusari bili prilično nezgodan svijet, ali nekako su se pretvorili u urnebesnu obiteljsku zabavu bez koje teško da možemo zamisliti odrastanje svoje djece. Veseli pohodi na otočiće, zabavne aktivnosti, ukusan obiteljski ručak i puno igara i druženja ojačat će vaše obiteljske veze i stvoriti lijepe uspomene vašoj djeci. Pješčani otok Susak oduševit će djecu stotinama metara plitkoga toploga mora i pijeska. A nakon osvajanja Suska krenut ćete put Ilovika, otoka cvijeća.

izlet-8

Pirat – izlet brodom

Veselimo se svim vašim radosnim trenutcima i fotkama na društvenim mrežama i duši ispunjenoj ljepotom. Uživajte!

Saznajte više o našim izletima…

This post is also available in: English Italian German

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *