AKTIVNI ODMOR NA LOŠINJU

Lošinj je idealan za ljude koji vole aktivno provoditi svoj odmor. Dugačke obale sa spektakularnim vidicima nude vam stotine kilometara za šetanje, biciklizam, trčanje ili nordijsko hodanje. Očuvano morsko dno omiljena je destinacija ronilaca, a planina Osoršćica idealna je za planinarenje, trekking, ali i brdski biciklizam.

Iako je Lošinj površinom malen, njegova razvedena obala i netaknuta mirisna makija i borove šume nude svojim gostima neočekivano puno prostora za aktivni odmor. Svakoga dana svojeg odmora možete uživati u drugoj šetnici, upoznati sva lica Lošinja.

Revitalizirajte duh i tijelo u skladu sa prirodom otoka vitalnosti

Između Malog i Velog pa sve do juga otoka

Između Malog i Velog Lošinja tik uz more prostire se duga ugodna staza. Šetajte, trčite ili vozite bicikl s pogledom na more i veličanstvenu planinu Velebit. U Velom Lošinju predahnite i uživajte u pogledu na šarmantnu baroknu lučicu i arhitekturu sa kraja devetnaestog stoljeća – a zatim nastavite okolnim putem sve tamo negdje do juga otoka. Putem ćete naići na nevjerojatno simpatičnu uvalu Rovenska, okruženu pitoresknim ribarskim kućicama. Između Velog i Malog Lošinja uživati ćete u pogledu na guste borove krošnje i ljekovitom mirisu borova, dok će vas put prema jugu otoka upoznati sa pomalo surovijom prirodom stijenja i makije.

Gore, na Sv. Ivan

Volite  li trekking, svakako se popnite na brdo Sv. Ivan iznad Velog Lošinja lijepom, blago strmom stazom i uživajte u pogledu na otoke Palacol i Oruda, Orjule, Pag i Rab. Planinski masiv Velebita pogledu daje veličanstven rub, a s druge se strane nebo spaja s beskrajnim morem.

Veli Lošinj na dlanu

Klasična šetnica po ukusu aristokracije i careva

Na istočnoj strani Lošinja skrasile su se predivne uvale Borik, Sunčana Uvala, Veli Žal, Čikat i Zlatna uvala. Najljepše Lošinjske uvale povezane su dugom šetnicom koja će vas odvesti od Borika sve do centra Malog Lošinja. Ovo je idealna staza za ljude koji vole voziti bicikl u opuštenom ambijentu, tik uz more i za sve vas koji uživate u dugim šetnjama. Upijte ljepotu najljepših vizura ovog dijela Jadrana. Uzduž šetnice vidjet ćete u borovu šumu utopljene belle epoque vile i raskošno lijepe plaže s pogledom na horizont. Putem ćete naići na naše restorane tik uz more. Uvale istočnog Lošinja pružaju savršen spoj prirode i promišljenog dodira arhitekture. Posebno su lijepe u večernjim satima, kad se nebo i more oboje spektaklom zalaska sunca.

Lošinjskim šetnicama će Vam društvo praviti hlad borove šume i morsko plavetnilo

Posjetite Osor i Nerezine, i divlja prostranstva makije i maslinika

Osor je grad bogate i dugačke povijesti, opasan ostacima zidina. Lijepo je prošetati stazama kojima su kročili još stari Grci i Rimljani, a niže prema jugu otkrijte ljepotu mjesta Nerezine, slikovitog gradića uz more. Iznad Nerezina i Osora smještena je planina Osoršćica. Ljubitelji planinarenja uživat će u uređenoj planinarskoj stazi koja povezuje Osor i Nerezine preko hrpta planinske transverzale i u, kako kažu, najljepšem pogledu Kvarnera. Osoršćica je idealna i za ljubitelje brdskog biciklizma.

Želite li upoznati drugačije lice Lošinja, divlju prirodu, makiju punu mediteranskih mirisa i zimzelene ljepote, krenite u smjeru uvala Kurile i Zabodarski i istražite puteve od utabane crvene zemlje, gustu makiju, spektakularne maslinike i kućice ribara i poljoprivrednika u ambijentu potpune divljine.

Pogled s Osoršćice (vrh Sv. Mikula) na Lošinj i okolne kvarnerske otoke

Brdski biciklizam

Svake godine u travnju se odvija uzbudljiva biciklistička utrka Downhill Lošinj niz brdo Sv. Ivan. Strmi kameni putevi pružaju vrhunski doživljaj i obilje izazova natjecateljima. 2018. na Lošinju se održala i utrka svjetskog kupa u downhillu, atraktivni Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup. Domaćin, Veli Lošinj postati će tako jedna od osam staza u svijetu koja će ugostiti najbolje svjetske vozače. Svakako vrijedi doći!

Spektakularna utrka 4 Islands MBT Stage Race također se događa u travnju. Poseban je doživljaj voziti ovu utrku i doživjeti četiri otoka, 270 km utrke, 5000 metara uspona, raznolikih terena netaknute otočke prirode. Za ovu utrku ne trebate licencu – dovoljno je imati 18 godina, kondiciju i želju okušati se u teškoj, ali uzbudljivoj utrci. Vozi se u parovima, a tijekom četiri dana vožnje upoznat ćete najljepše staze Lošinja, Cresa, Krka i Raba.

Tristotinjak natjecatelja od 21. do 23. travnja 2018. godine spustiti će se 1,8 km dugom stazom do centra Velog Lošinja

Košarkaški, nogometni i tenisi tereni… I odbojka na pijesku

Ako volite igre s loptom, uživajte u svojoj omiljenoj razonodi u sjeni borova, blizu mora. Rekreacija na Lošinju uvijek je više od samoga sporta – ona je i korak bliže potpunom zdravlju pluća i cijeloga tijela. Ljekovita eterična ulja, jod i sol iz mora pročistit će vaše dišne puteve i okrijepiti vas od svakog stresa, napetosti ili umora.

Masaža. Wellness, saune i SPA

Koji god vid aktivnog odmora odabrali, na koncu svoje tijelo treba počastiti dobrom masažom, odmorom u wellnesu, sauni, u ugodnom užitku spa tretmana. Svaki naš hotel nudi vam posebne vrste wellness doživljaja, pa odaberite po svojim preferencijama.

Za vaše zdravlje, užitak i ljepotu – vaš LHV tim!

 

Istražite karte šetnica i planinarskih staza:

Lošinj (.pdf)

Osoršćica (.pdf)

This post is also available in: English Italian German

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *