Boje, mirisi, okusi i doživljaji Lošinja

Losinj Island

Lošinj je jedinstveno mjesto ljepote – od trena kad prijeđete na njegovo tlo (i još ranije, čim se iz trajekta iskrcate na otok Cres) vidjet ćete samo i isključivo ljepotu. Zapravo, ne samo vidjeti. Lošinj je užitak za sva čula.

Čim izađete iz auta ili autobusa, namirisat ćete ljepotu u mirisima mora, borove šume i aromatičnih biljaka lošinjske makije. Oduševit će vas impresivna otočka tišina, ovijena šumom mora, borova i cvrčaka i čistoća Lošinja, njegovih šetnica, šuma, plaža i gradova.

Lošinj se sastoji od slikovitih naselja, koje počinju i završavaju lijepim kućama u zagrljaju čiste prirode. Tu i tamo, među stoljetnim maslinicima, visokim borovima ili u makiji vidjet ćete predivne ladanjske kuće. Kao u mitskoj arkadiji, sve je podređeno ljepoti, jednostavnom životu i užitku u prirodi i njezinim darovima. Velik dio Lošinja netaknuta je mediteranska makija puna mirisnog bilja i ispresijecana uskim pješačkim putevima. Može se činiti kako ti putevi ne vode nikamo. Ali, ako si date truda, doći ćete do oaza ladanjskog mira starih Lošinjana. Uz obalu mora, naići ćete na slikovite kućice, skrivene jedne od drugih i namijenjene užitku u moru, maslinama i miru lošinjske prirode. U tim uvalicama desetke metara plaže možete imati samo za sebe i svoju obitelj. Zimi možete uživati u stotinama kilometara šetnje i užitku u otkrivanja skrivenih oaza, uz ugodnu temperaturu i svjež i mirisan zrak.

Lošinj ćete pamtiti po šetnji po toplim, čistim i održavanim dugim šetnicama, trčanju po mekom tlu između stoljetnih borova ili bezbrižnom uživaju na  suncu. Lošinjsko sunce zimi ne prestaje grijati, pa je i usred zime, za sunčanih i toplih dana, moguće popiti kavicu na rivi, ili osunčati lice na Lanterni, na stijeni iznad, kažu, naljepšeg zalaska sunca Jadrana. Usred zime, proljeća ili ljeta, uvijek je prelijepo zastati kraj jedva čujnog njihanja brodića na glatkom moru lošinjskih lučica.

Losinj Island

Lagana lošinjska hrana, često lešana ili dinstana, ulovljena u moru ili ubrana na lošinjskim livadama, obogaćena je vinom, maslinovim uljem i aromatičnim biljem. Njezina aroma odiše jednostavnošću, skromnošću i čistoćom lošinjskog života. U ljetnom dijelu godine poseban je užitak večera na terasama uz more. Mirisna lošinjska večera započinje uz intenzivno cvrčanje cvrčaka i živahne zvukove mora, a završava uz glasne, opojne zrikavce i pijano, sporo njihanje toplog ljetnog mora i sretan smijeh opuštenih gostiju.

Suživot s prirodom, očuvanje čistoće prirode, zdravlja i mira ugrađena je i u lošinjsko turističko gostoprimstvo. Lošinjani žele sa svojim gostima podijeliti svoje divljenje, zahvalnost i ljubav prema našim uvalama, maslinicima, predivnim selima, Malom i Velom Lošinju, tradiciji i suvremenosti. Zahvaljujući sretnom spletu okolnosti Lošinj je istodobno turističko središte i mjesto prosperiteta i blagostanja, ali i mjesto posve sačuvane prirode i kulture jednostavnog, skromnog i istodobno otmjenog arkadijskog užitka u prirodi i njezinim darovima.

Tradicija, uz želju da budemo uvijek u korak s vremenom, omogućila nam je da stvorimo hotele koji se vode istim tim principima. Kroz naše usluge želimo ostati vjerni duhu vrhunskog lošinjskog turizma, njegovim zdravstvenim korijenima i cjelovitoj skrbi za dobar odmor i blagostanje svog gosta. U našim hotelima pazimo na sve detalje, kako bi se naši gosti mogli doista oporaviti, nauživati i opustiti; ponijeti sa sobom mirise zdravlja, okuse mediterana, dodir opuštanja i slike sklada, mira i ljepote.

Masaža na otvorenom

This post is also available in: English Italian German

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *