Kako ljetovati s djecom ili tajni aduti family hotela

Mjesto koje ima sve što vam treba za skrb o malom (i malom većem djetetu), a konobari su sposobni izmaknuti i najneočekivanijim istrčavanjima znatiželjnih dvogodišnjaka… i to sa osmijehom!

family

Bezbrižan obiteljski odmor na moru – to je Lošinj!

Djeca su čarobna stvorenja – spontana, iskrena i silno zainteresirana za svijet oko sebe. Ona odmah pokažu svoje osjećaje, ne vežu ih socijalne konvencije, ne stide se plakati, ridati ili glasno izricati sve svoje potrebe i želje u prisutnosti drugih… u restoranu… na ulici… na koncertu klasične glazbe.

Mala djeca se ne obaziru na prirodne zakone, pa ih gravitacija, slobodni pad i vruća juha mogu neugodno iznenaditi u nekom od njihovih optimističnih istraživačkih pohoda na stepenice, rub rive…ili u povlačenju stolnjaka.

Zato život, a i ljetovanje, s djetetom može nalikovati na vojne vježbe američkih marinaca – ili barem sportski boot camp – posebno ako pokušavate preživjeti s djetetom u okolišu koji nije prilagođen ili naklonjen djeci.

Malo starija djeca su puno opreznija po pitanju elementarnih životnih ugroza, ali istraživački duh sa jačanjem djetetovog tijela donosi i potrebu za osvajanjem novih prostranstava (mamaaa, tataaa! idemo! idemo! idemo!) i učestalo dosađivanje, koje iz djetetovog dosađivanja ubrzo postane dosađivanje roditeljima.

Svima je bitno kamo idu – ali obiteljima je odabir destinacije i smještaja posebno bitan – i može značiti razliku između fantastičnog ili ne tako sjajnog odmora.

Godišnji odmor je izuzetno bitan za punjenje baterija, za povezivanje obitelji, stvaranje lijepih zajedničkih uspomena, oporavak tijela i duha u čistoj prirodi, uz more i sunce. Priuštiti sebi vrijeme u kojem gradimo posebne uspomene, imamo vremena za razgovore, izlete i šetnje s djecom…, gledati kako naša djeca usvajaju neke nove vještine – u moru, na pijesku, na sportskim terenima, u upoznavanju novih ljudi – to je neprocjenjiv blagoslov.

Zato vas pozivamo da odaberete naš family hotel Vespera – mjesto u kojem će se rizici, stresovi i izazovi ljetovanja s djecom svesti na minimum, a užitak i odmor doseći svoj maksimum. Imamo sve što je potrebno od stvari za skrb o djetetu – kolica, hranilicu, kadicu, tute… male stolce u restoranu, recepcija ima niske kaskade – kako bi i mali gosti mogli tražiti pomoć ili savjet. A da bi djeca opipljivo osjetila da je ovo hotel za njih, tu je naša maskota – Pino, s kojim djeca rado pričaju, slikaju se i igraju tijekom večernjih animacija.

kids

U dobrom društvu

Ali, iako je sve to bitno – nije dovoljno – za djecu i obitelj je najvažniji je duh hotela – family hotel je hotel s razumijevanjem, ljubavlju i strpljenjem za obitelj i sve njezine potrebe, radosti i izazove. Konobari su trenirani da izmiču nepredvidljivom trčanju dvogodišnjaka, kuhari znaju što će djeca pojesti (a što radije ipak ne bi jela), osoblje će se strpljivo pomoći djetetu koje je zalutalo, a svi djelatnici sa osmijehom će proći kraj obitelji koja se bori sa tvrdoglavom bebom i njezinim protestnim solo-koncertom u visokom C duru. I nitko se neće čuditi se što su djeca glasna, osmogodišnjaci živahni, a grupe teenagera hodaju hihoćući se po hodnicima hotela.

Da bi godišnji bio ispunjen i poticajan za malo stariju djecu, i da bismo roditeljima omogućili da sjednu na terasi i uživaju u pogledu, mirisu mora i čaši dobrog pića, imamo cjelodnevne programe animacije – sport, kreativne radionice, igre na otvorenom i u zatvorenom prostoru, večernji program na terasi, uz timove dobro pripremljenih i iskusnih animatora.

Kao posebnu prednost našeg family hotela Vespera ističemo to što je plaža neposredno ispod hotela, u dubokom hladu borova, tako da i najmanja djeca mogu sigurno boraviti tijekom cijeloga dana kraj mora, uživati istraživanje plaže, ali i u igri na dobro opremljenom dječjem igralištu. U family hotelu uvijek je puno djece, pa će vaši klinci sigurno pronaći ekipicu za sebe i provesti dobro i ispunjeno ljeto.

pino

Pino – maskota hotela Vespera

Vidjeti sjaj u očima svog djeteta kad prvi put vidi more ili radost desetogodišnjaka kad ugleda stvarno veliku ribu dok roni, uživati u prvom djetetovom klopanju sladoleda ili shvatiti da je naš trinaestogodišnjak prvi put osjetio leptiriće u trbuhu kad je vidio lijepu, dvanaestogodišnju plavokosu Marie iz Berlina na večernjoj hotelskoj priredbi – to su iskustva koja nas nose kroz život i daju snage da izdržimo onu drugu, maratonsku komponentnu roditeljstva.

Family hotel Vespera je tu da vam pomogne da budete što odmorniji, opušteniji i sigurniji i da što više vremena provedete uživajući u svojoj djeci i obitelji – i sa svojom djecom i obitelji. Vaše zadovoljstvo i zadovoljstvo Vaše djece najveća je motivacija za vođenje ovog živahnog i prpošnog family hotela i sretni smo što obitelji iz godine u godinu ponovno dolaze k nama, znajući da će kod nas dobiti sve što im je potrebno da budu odmoreni, zadovoljni i sretni. Male stvari ponekad čine ogromnu razliku!

Lidija, Zagreb: Ovo je fenomenalan hotel – sve je prilagođeno djeci, restoran, konobari, hodnici, osoblje, aktivnosti – ja sam prezadovoljna, nisam ovoliko očekivala!

 

 

This post is also available in: English Italian German

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *