Michelinove zvijezde na Lošinju

Christian Kuchler, vrhunski chef s dvije Michelinove zvjezdice i vlasnik poznatog restorana Taverne zum Schäfli u švicarskom gradu Wigoltingenu, krenuo je u novi izazovan projekt. Mjesto radnje je Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta.

Christian Kuchler i novi executive chef restorana Alfred Keller Michael Gollenz

Christian Kuchler, vrhunski chef s dvije Michelinove zvjezdice i vlasnik poznatog restorana Taverne zum Schäfli u švicarskom gradu Wigoltingenu, koji se ubraja u vodeće svjetske restorane, dobro je iskoristio vrijeme tijekom lockdowna i krenuo u novi izazovan projekt. Mjesto njegovog novog pothvata je najluksuzniji hotel na otoku Lošinju, nagrađivani Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta, član prestižnog lanca Small Luxury Hotels of the World i Virtousa. Impresivno arhitektonsko umjetničko djelo u kojem se koje spaja povijesni šarm profinjene secesijske arhitektkure sa suvremenim dizajnom, sa svojih pedesetak suiteva i soba iz kojih se pruža prekrasan pogled na tirkizno plavo more, jedno je od najljepših mjesta na otoku. Projekt i suradnju je dogovorio također Švicarac Petar Schoch, direktor Jadranke turizam koja uz luksuznu i klasičnu kolekciju hotela prestižnog brenda Lošinj Hotels & Villas, u svom portfelju ima i niz kampova na otoku.

Christian Kuchler osmislio je novi gastro koncept vrhunskog hotelskog restorana Alfred Keller kako bi osvježio postojeći koncept i podignuo ga na još višu razinu te gostima pružio jedinstveno i nezaboravno gastronomsko iskustvo. Rodom iz švicarskog kantona Turgau, Christian će se nakon lockdowna vratiti u svoju matičnu bazu “Schäfli”, dok će Michael Gollenz, mladi i izuzetno talentirani austrijski kuhar, ujedno i novi executive chef restorana Alfred Keller, koji je usko surađivao s majstorima kulinarstva, poput “Kuhara godine” Stefana Heilemanna, nadgledati rad kuhinje te nastaviti provoditi Christianovu kulinarsku viziju za restoran Alfred Keller i hotel Alhambru. Dvojica vrhunskih kulinarskih majstora bliski su u privatnom životu kao i u poslu te dijele strast prema gastornomiji i zajedničku viziju “posezanja za zvijezdama”.

Nevjerojatan splet okolnosti

Christian Kuchler, posljednja dva mjeseca često boravi u Hrvatskoj i iznimno se veseli novom pothvatu.

Za mene je to prava sreća. Nikad nisam vidio tako prekrasno mjesto – hoteli, okruženje… jednostavno zadivljujuće! Za nas kuhare ovo je upravo savršena “infrastruktura” – mediteranska kuhinja s laganim azijskim dodirom. I svježi morski plodovi – samo zamislite ribara kako odlazi na more i evo ga malo kasnije s ulovom za večernji jelovnik! Kako fascinantno!

U uvali Čikat smjestio se još jedan hotel s pet zvjezdica iz luksuzne LH&V kolekcije – hotel Bellevue. Suvremen i elegantan, uz višestruko nagrađivanu Spa Clinic, 185 soba i 21 apartman, hotel ima i dva izvrsna i uspješna restorana – restoran Bavu, koji nudi finu hrvatsku kuhinju, i Matsunoki, sofisticirani fusion restoran s jedinstvenom ponudom u destinacijskom i regionalnom okruženju.

Boutique Hotel Alhambra

This post is also available in: English

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *