Nikad nije kasno za novogodišnje odluke

S početkom svake nove godine, s približavanjem ljeta ili početkom nove akademske godine uvijek osjetimo poriv da promijenimo svoj život – nabolje. Svima je potrebno više mira, sklada, više vježbe, kvalitetnija hrana, manje stresa.

streching

Usvojite zdrave navike i promijenite život na bolje – na Lošinju!

Industrija lifestyle-a nudi različita rješenja u vidu programa za teretane, linija zdravije hrane, tečajeva disanja, meditacije… i sve je to dobro. Ali, da bismo neke promjene usvojili zapravo je najvažnija njihova “glatkoća” – jednostavnost kojim promjene mogu ući u život – i ostati tamo. Najveći problem novogodišnjih, predljetnih i drugih odluka je njihova realna održivost u okolnostima u kojima živimo. Neke drastične odluke, složene dijete, komplicirani odlasci na vježbanje neće opstati – ako troše previše naše energije u ionako već nabijenom ritmu svakodnevice.

Zato je možda najbolja strategija dugoročne promjene i usvajanja dobrih životnih navika odlazak u odmaralište, gdje ćete, kroz spoj tradicije i moderne znanosti, dobiti priliku zastati, sagledati svoje navike, potrebe svog tijela i duha i u odmaku od svakodnevice započeti bolji, zdraviji i sretniji život. Lošinj nudi niz mogućnosti odmora, rekreacije i oporavka, među kojima možete odabrati one za vas najpotrebnije ili one koji vas najviše vesele. Biti zdraviji, sretniji i opuštenji je nešto što se ne prepušta slučaju – znanje, resursi, tradicija i naši uigrani timovi tu su da vam pomognu da živite zdravije i bolje – odmah!

1. CJELOVITO ZDRAVLJE I ZDRAVLJE DIŠNOG SUSTAVA

Lječilišna tradicija Lošinja poticajna je za temeljitiju skrb o vašem zdravlju. Spojite ugodno s korisnim i redoviti liječnički sistematski pregled obavite u idiličnom morskom okruženju, uz razgovor sa nutricionistom, primjenu potrebnih terapija kretanjem, disanjem, posebnih wellness tretmana, meditacijom, a svoje zdravlje ojačajte i specijalno odabranom hranom iz ekološki čistog kvarnerskog područja, koju pripremamo po vašim potrebama. vratite se u svoju svakodnevicu “na dobrim tračnicama dobrih i zdravih navika!

Ukoliko imate dišnih poteškoća, Lošinj je idealno mjesto za vas – nakon idealnog pregleda vas ili vašeg djeteta, stručni će voditelj preporučiti vježbe, tretmane i naučiti vas kako optimalno iskoristiti ljekoviti lošinjski zrak, aerosol, obilje kvalitetnih i iscjeljujućih eteričnih ulja u zraku za poboljšanje stanja dišnog sustava.

2. OBLIKOVANJE TIJELA

Oblikovanje tijela i usvajanje zdravih prehrambenih i navika kretanja zahtijeva inicijalan napor i kvalitetne poticaje kako bi se ustrajalo u dugotrajnoj promjeni navika koje vode do cjeloživotnog zadovoljstva vitalnošću i vlastitom linijom. Kroz program Sillhouette u Hotelu Bellevue osiguravamo vam inicijalni i završni liječnički pregled, savjetovanje s nutricionistom, pomno odabrane obroke, vježbe, i čak 10 ciljanih SPA tretmana kojima je cilj pokrenuti metaboličke procese, ali i osnažiti vas i pružiti vam snažan poticaj za stalnu skrb o svom tijelu, vitalnosti i vitkosti. Ovaj program je pravi “restart” vašeg organizma.

eximia

Eximia HR77 – inovativno rješenje za učinkovitu primjenu neinvazivnih estetskih zahvata

3. ZDRAVA HRANA

Osam LH&V restorana, sa osam gastronomskih profila zadovoljit će vaše gastronomske prohtjeve i preferencije. Zajedničko svima je upotreba svježih, domaćih namirnica, pažljivo kuhanje u skladu s modernom gastronomijom i temeljima tradicije, te izuzetna ljepota i smirujući ambijent u kojima se nalaze. Uživajte u obrocima, ali i nadahnite se i nastavite kuhati mediteranski, u najboljem interesu svojega zdravlja. Spoj čistog zraka, morskog aerosola, ugodne glazbe, mirnog prirodnog ozračja, pogleda na more nahranit će vašu dušu i dubinski vas odmoriti.

4. ŠETNJE PRIRODOM

Šetanje je izuzetno zdrava, iako relativno podcijenjena rekreativna aktivnost. Znate li da hodanje troši jednak broj kalorija kao trčanje – samo u nešto duljem vremenu. Iskoristite 250 km uređenih Lošinjskih šetnica uz more, kroz plemenite borove šume ili krenite istraživati zabačene uvale, Lošinjske seoske rajeve. Otkrit ćete skrovite uvale, u kojima Lošinjani bježe iz svog “napučenog” grada, uzgajaju masline, odakle kreću na ribolov i gdje prije svega uživaju u ljepoti mira, sklada i prirode. Popnite se na planinu Osoršćicu, visoku 588 m i vidjet ćete, kažu, najljepši pogled na Kvarner. Izuzetna ljepota ove planine odmorit će vam dušu i tijelo. Ako vas zanimaju adrenalinski sportovi, na Lošinju se može pogledati vrlo atraktivno sportsko natjecanje spuštanju biciklima niz padine Lošinjskih brda i planina.

5. ŠETNJA, KAVICA NA TRGU I DOBRO DRUŠTVO

Male sredine možda ne pružaju obilje sadržaja kao neki velegrad – ali isto tako ostavljaju puno praznog prostora za odmor. Prošetat ćemo se do rive, baciti pogled na more, sjesti u omiljeni kafić, naručiti sok od naranče i neku finu kavu i pričekati prijatelja s kojim se da prokomentirati protekli dan, važna događanja ili se dobro nasmijati. Čvrste veze među ljudima, smijeh i podrška jednako su važni kao dobra hrana, čist zrak ili tjelovježba. veliki gradovi možda nas zatrpaju sadržajima i ljudima, pa prestanemo cijeniti jednostavne ljudske gušte – i čovjeka koji je tu, kraj nas. Jedna ugodna rana popodnevna kava uz sok sa narančom u dobrom društvu na terasi Borik vrijedi putovanja na Lošinj u svakom godišnjem dobu.

seetnja

Kilometri “Lungomare” staza prate obalu otoka Lošinja, prolazeći brojnim uvalama kroz stoljetnu borovu šumu.

6. ODMARAJUĆE AKTIVNOSTI

Kažu kako odmor nije ne činiti ništa nego promijeniti aktivnost. Zamijenite sjedenje u uredu za dane ispunjene zdravim, balansiranim kretanjem pod stručnim nadzorom, u idiličnom ambijentu, u maksimalno svježem i ljekovitom zraku, sigurno ćete biti zadovoljni efektom koji taj promjena ima na vaše tijelo, duh i dušu. Aktivni sportski odmor sve više dobija na cijeni, pa smo kreirali programe koji su idealan predah od sjedilačkog uredskog života. Vježbe u vodi, vježbe na otvorenom, koje možete prakticirati gotovo cijele godine, zbog blage klime i umjerenih temperatura, posebno kreirane fitness vježbe sigurno će zadovoljiti i najizbirljivije ljubitelje vitalnosti, kretanja i zdrave promjene. Ako dolazite s djecom, priuštite i njima zdravo kretanje, razgibavanje i skladan razvoj kroz posebno kreirane programe za djecu. Tim koji skrbi o aktivnom odmoru renomirani su treneri, koji razvijaju kvalitetne vježbe. Njihovo je obilježje izuzetna učinikovitost, uz blagost i postupnost, za početnike, odnosno jak intenzitet i izazovan ritam za aktivne sportaše.

7. SUNCE, MORE, KUPANJE

Kod nas se kupati možete dulje i prije nego drugdje – već od svibnja voda postaje dovoljno topla za kupanje (barem za hrabrije), a ugodno topla voda ostaje sve do sredine ili kraja listopada. Što ima bolje od kupanja u čistom moru, disanja svježeg zraka, obilja mirisne hladovine, uz restorane koji će vas osvježiti dragocjenim obrocima i tako ojačati učinak zasluženog godišnjeg odmora! Lošinjani se vole pohvaliti – već u veljači, za karnevala, zna biti tako ugodno toplo da smo u majicama kratkih rukava. Prevarite zimu – ne morate čak ići daleko od svog doma. Na par stotina kilometara čeka vas toplo, jasno sunce, i more koje gotovo pola godine pruža nenadmašan užitak kupanja.

Naš turizam je izrastao upravo iz želje da mudrost vitalnosti, životne radosti i zdravlja podijelimo drugima. Možda nemamo snažnu industriju, tehnološke gigante – naša je specijalnost živjeti dobro, dugo i zdravo. Svoju očuvanu prirodu, finu domaću hranu, dokazane recepte za prirodnu kozmetiku, ljekovit zrak, šume i vodu s ponosom dijelimo već više od 125 godina. Otok vitalnosti vas čeka – spreman vam pomoći da svoj život živite još punije, sretnije i zdravije.

Dobrodošli!

This post is also available in: English Italian German

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *