Umijeće spajanja najboljih jela i vrhunskih vina

Najluksuzniji hotel Lošinja, Boutique Hotel Alhambra, smješten na samoj obali mora, mjesto je užitka koji zaustavlja vrijeme. Večere u sedam sljedova, suptilni okusi namirnica pomno sljubljeni sa najboljim svjetskim vinima u profinjenom ambijentu uvale Čikat kraljevski su ugođaj koji odmara dušu i tijelo.

alhambra-11

“Alfred Keller” – a la carte restoran Boutique Hotela Alhambra

Boutique Hotel Alhambra je kreiran kao mjesto ultimativnog užitka, opuštanja i odmora, a poseban fokus stavljen je na vrhunsku hranu i najbolja hrvatska i svjetska vina. Sva tri obroka su a la carte, a večera i ručak služe se u 5 ili 7 sljedova, uz mogućnost odabira vina sa vinske liste koja obuhvaća čak 250 ponajboljih vina svijeta.

Chefovi Alhambre prate moderne gastronomske trendove, spajajući jednostavne okuse Mediterana, svježe ribe i lokalnog povrća sa dragocjenim okusima luksuznih namirnica iz cijeloga svijeta. Način pripreme uvijek ide za tim da se očuva prirodna aroma, svi sokovi mesa i svježina ukusnih začina.

karamele-600x400

Mramorne caramelle od domaće tjestenine punjene rakovima

Naši šefovi izdvajaju dva posebna specijaliteta kuhinje – mramorne caramelle punjene sa rakovima (rakovica, kozice i škampi) na umaku od kadulje sa domaćom tjesteninom i kare od mlade teletine u vlastitom soku sa duchese krumpirom i tri vrste mrkve.

Spajajući najbolju tradiciju mediteranske kuhinje, najomiljenijih svjetskih okusa i profinjene elemente molekularne gastronomije, Alhambra se pozicionirala kao neizostavno mjesto na karti gastronomskih i enoloških užitaka.

Sommelier stoji stalno na raspolaganju gostima – iako postoje opća načela sljubljivanja vina sa jelom, slobodno se prepustite minucioznom odabiru savršenog vina za vaš obrok.

alhambra-10

Sommelieru prepustite odabir vina uz vaš obrok


Wine & Dine eventi

Alhambra ugošćava ekskluzivne Wine & Dine evente gdje iz prve ruke, od najboljih vinara svijeta možete doznati sve o njihovim profinjenim vinima. Uz ukusnu hranu i zanimljiva predavanja u Masterclass programima kušat ćete najbolje butelje biranih vina i godišta.

Vaše gastronomsko i enološko putovanje započet će od laganih tonova morskih plodova i hladnih predjela, preko elegantnih okusa mesa, spravljenih s najvećom pažnjom i sparenih sa pomno biranim povrćem, prilozima i začinima do vrhunca užitka u desertima u kojima se prepliću okusi kremastih mousseva i laganih tonova voća. Svako vino pomno je odabrano i spada među najkvalitetnija vina svijeta. Ugođaju opuštenosti i vrhunskog užitka doprinosi i klasična akustična glazba na harfi, violini, gitari ili klaviru.

alhambra-12

Najbolje vino, najbolja hrana i jednostavan užitak ljekovitog otoka

Uz sve hedonističke užitke ne zaboravite supermoći lošinjskog zraka, ljekovite smjese aerosola, eteričnih ulja i mirisa netaknute prirode, ljepotu lošinjske prirode i upijte svjesno revitalizacijsku snagu najljepšeg otoka Europe.

This post is also available in: English Italian German

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *